Framgångssagan fortsätter!

   

Förra sommaren tittade jag ner från 5 våningen där mitt behandlingsrum låg. Igår kunde jag titta upp. Svårt att beskriva den känslan

 
Det blev ett nyp i armen innan jag tog ett djupt andetag och bara log med hela ansiktet mot vårsolen. Jag hade precis kommit ut från reumatologmottagning igår där min läkarna berättade att alla prover var bra, hälsoundersökningen visade inga tecken på andra sjukdomar som man kan få i samband med myosit. Men bäst av allt vara att min senaste   datortomografin/röntgen den 2  mars visade ytterliggare regression/förbättringar och att nu åsterstår endast små förändringar i mina lungor. Jag är i vad man kallar för remission det vill säga att det finns inga tecken på att grundjukdomen är aktiv. Remission är inte detsamma som att man är botad, men det närmast jag som drabbad av kronisk sjukdom kommer det sjukvården kallar för frisk. Hur länge jag kommer att vara i remission kan ingen säga. En dag till? En vecka, månad, år eller en livstid? För mig spelar det ingen roll om och i så fall när jag får ett skov. Det viktigaste är att jag lever precis som jag gör nu med strävan att göra det bästa av varje dag som jag blivit välsignad med. Blir jag orolig, frustrerad,ledsen eller rädd så har jag fått nya, fantastiska redskap som jag kan ta till för att flytta mitt fokus till nuet, där jag vill att mitt liv ska levas. Allt kommer och går, både det goda och onda så det gäller att passa på att njuta av livets goda när jag fortfarande har möjligheten.  

Vid en konferens i slutet på nästa vecka ska olika speacialistläkare titta  på mina röntgenplåtarna och enas om förändringarna som finns på mina lungor är pågående inflammation eller om det bara är gamla förändringar som är läkta.Därefter tar man beslut om hur min underhållsbehandling skall se ut framöver.  

 Och hur kan jag uttrycka mig bättre än att jag befinner mig i en framgångssaga? Jag vet inte när den slutar. Det enda jag vet är jag har kommit så långt med mig själv att jag kan njuta av detta medicinska mirakel som det  faktisk är. Om jag inte hade fått rätt hjälp i rätt tid  eller inte svarat så bra som jag har gjort på behandlingen så hade jag antingen varit död eller så hade lungorna varit helt förstörda av all fibros/ ärrvävnad. Det hade gjort mig till ett vårdpaket, helt beroende av respirator för att överleva. 

Jag är en riktig turgubbe! 

Trevlig onsdag!

Lars 

Advertisements

2 responses to “Framgångssagan fortsätter!

 1. Stort grattis till den informationen! Härligt 👍
  Myosit är lurigt så det gäller verkligen att ta till vara på de goda stunderna i tillvaron och njuta av nuet! Du skriver så inspirerande att jag oxå blir glad 😊

  • Vad glad jag blev för din kommentar Sofie. Att ta vara på livet är vi som är drabbad av myosit väldigt duktiga på tycker jag. Vad tycker du?

   Hälsningar
   Lars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s