Jakten på lycka

Tänk på allt som du älskar idag, allt som fyller ditt liv med meningsfullhet och lycka. Tänk på alla saker som du vill göra, dina drömmar och önskningar.  Tänk på alla saker som du vill ta tag i med väljer att skjuta på. Det kommer alltid en annan dag, en dag när timingen är perfekt och alla pusselbitar ligger på plats kanske du tänker. 

Tänk på alla måste som står mellan dig och det liv som du egentligen vill leva. Tänk på alla saker och människor som du väntar på skall förändras eller som du önskar du fick träffa. 

Idag har du lyxen att göra egna val, många val. Idag kan du unna dig att ta saker för givet och prata om sjukdom och tid som en logiskt faktum.  Du kan prata om tiden som förgänglig,  men du förstår inte innebörden av det.

Men hur du skulle du se på livet och tiden om du visste att idag är sista gången som du får träffa den person du älskar mest eller ringa din bästa vän?

Hur skulle du se på livet och tiden om du visste att 2016 är sista året som du slipper oroa dig för hälsan?

Hur skulle du se på livet och tiden om du visste att 2016 är sista året att komma igång med allt som du har valt att skjuta på inför framtiden?

Ditt liv och din tid är förgänglig, det mest oberäkneliga och skörbara som du har till låns. Att dagligen påminna sig själv om att allt har ett slut,allt förändras handlar inte bara om att upprepa något självklart, utan om att våga släppa in en sann realitet. Du kan inte försonas med det som du inte vill tänka på och du kan aldrig med intellektet förstå vad det innebär att genuint uppskatta någon. Det går att prata om uppskattning i abstrakta termer, precis som att man faktiskt menar det man säger, men distraktioner vi skapar för att slippa tänka talar talar ett annat språk. Vi dricker alkohol, hänger framför tv, lever upp våra fantasier i dystra balader på Spotify, spelar datorspel,tränar som galningar, frossar i mat, tar selfies och lägger ut tomma inlägg på Facebook och Instagram, allt för att skapa en osund distans till våra tankar och känslor. 

  
Om vi vill uppleva sann lycka så kan vi inte fly undan oss själva och fortsätta spinna vidare i det ändlös kretslopp som i slutändan bara bidrar till lidande för oss själva och andra.  

Innebär det att vi ska leva som svältande eremiter , avskärmade från omvärlden med mediation som enda källa till tillfredställelse? Inte jag i alla fall. Däremot kan jag lägga mer tid och energi på att vara i tystnad och stillhet, istället för att jaga efter meningslösa mål och nöjen. Ju mer distraktioner desto svårare blir det att se igenom smoggen som omger min hjärna när karusellen snurrar för fort.  

Det blev lite mundiarré men jag hoppas att budskapet gick fram, haha! 
 Trevlig fredag!

//Lars 

    

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s