Oväntade testresultat

  
För att mäta min nuvarande lungfunktion och ta reda på hur skadade min lungor är så var jag igår på en spirometriundersökning på Sahlgrenska. Spirometrin ger obejktiv information om normalvärden för lungfunktionen utifrån ålder, kön och kroppslängd. 

Under testet fick jag andas in och ut med olika intensitet och tempo. Vid ett test skulle jag hålla andan efter att jag sugit in syrgas. Inklämd i liten bur fick jag också andas i ett munstycke som testledaren vid ett givet tillfälle täppte igen varvid jag skulle andas med korta pulserande andetag. 

Återkoppling av testresultaten gjorde en av läkarna på reumatologen idag. Hon berättade att alla mina värden låg inom vad som anses normalt dvs att jag har en normal lungfunktion och att man var mycket glad över resultatet. Sammanfattningsvis så har mina lungor på tre månader gått från att vara totalt inflammerade och kollapsade till att fungera normalt. Det trodde jag aldrig, särskilt med tanke på hur krävande det är i vardagen med trappor, promenader etc.

Trevlig fredag!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s