Andetag

  
Min permission gick över förväntan. Det var lite otäckt att komma hem till Skövde igen,samtidigt som det var tryggt på samma gång. Det mesta var ansträngande att utföra, som att gå upp för trapporna, ta på sig skorna utan en stol att sitta på etc. Allt som kräver att jag går djupt i knäled driver upp pulsen eftersom det är stora muskelgrupper som aktiveras. Dock så vill jag lägga in en stor grej för mig och det var att jag tillsammans med coach(snart fru) tog mina första joggingsteg. Jag kunde jogga  i 10 sekunder, utan att driva upp pulsen för högt( 135-145/192). Intervallerna blev därför 10 sekunder jogging och vilan blev tiden till att pulsen sjönk till cirk 125 slag / min. Detta upprepade jag  under cirka 20min. 

Mentalt så var det en utmaning att hantera andfåddheten och den påhittad andnöden som jag upplevde att jag hade på kvällarna. Jag kände mig tight i halsen och bröstet, men det gick bra. Jag  tror att jag förväxlar oro i magen och benen med symtom som har med andningen att göra. Mycket sitter i huvudet. Att bara bli uppslukad av något annat än min kropp och olika fysiska sensationer som den ger är något som jag längtar efter. Det kommer att ta tid och jag är beredd att lägga ner arbetet som krävs för att komma dit.   

Min rehabilitering och tillfrisknande har i det stora hela gått stadigt framåt. Idag tränade jag styrketräning och tog snabba promenader under 1,5timme  tillsammans med min sjukgymnast och min syremättnad låg stadigt kring 95-96%, bortsett från några uppförsbacker då jag gick ner till 93-94%. Efter en minut med återhämtning så går jag upp till 97% och vid vila så poxade jag 98% på fingret igår.  Anledningen till att jag skriver på fingret är att jag har högre värden när mätningen utförs på örat. Min snabbsänka var idag på 5 och mitt hb är på 150. Min andningsfrekvens ligger på 6-9 andetag i minuten och snart har sista stygnen läkt ihop.  

Jag har klarat behandlingarna bra och har inte åkt på några ytterliggare komplikationer/ biverkningar bortsett från synen. Min kortisondos har successivt sänkts från 60mg till 25mg. 

Om allt går enligt planerna så blir jag utskriven från slutenvården på reumatologen på torsdag eller fredag. Därefter så kommer jag att få åka till Sahlgrenska för behandlingar var tredje vecka. På hemmaplan väntar en intensiv period med rehabilitering och återanpassning till det “normala” livet.  

 Trevlig tisdag!

   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s