En på miljonen

Jag tänkte starta dagen med lite kuriosa kring min sjukdom Myosit, nämligen att 5-10 personer per miljoner invånare insjuknar och de flesta är över 50år.Ja, det var verkligen en högoddsare som jag prickade in som ni kan förstå.  Måndag och ny vecka vilket för mig innebär fler tester, prover och utredningar. Dagen började med röntgen och EKG. Svaret från röntgen visade inga förändringar på lungorna, varken bättre eller sämre, vilket korrelerar dåligt med min fysiska förbättring som gått rakt upp. Efter röntgen visade min sjukgymnast mig runt på rehabgymmet. Därefter var det lunch och sen ett gångtest på 6min. Jag gick cirka 400m med en upplevd ansträngningen som Mycket ansträngande(16-17) på Borg-skalan. Testet går till så att man ska runda 2 koner som står med ett mellanrum på 30 m så många gånger som möjligt under 6 min.Nu ska syremättnad och återhämtning analyseras. Personligen är jag nöjd över att jag överhuvudtaget kunde genomföra testet. Bara för några veckor sedan fanns det inte med på världskartan. 

   
 

Dagen avslutades med ultraljud på mina blodkärl i armen. Orsaken till undersökning är att en undersköterska tyckte att det var svårt att hitta pulsen på min vänstra handled. Min läkare tyckte inte att det var något annorlunda,men en annan läkare ville köra ett ultraljud för säkerhetsskull. Undersökning visade att jag inte hade något flöde i en smal ven på radius. I övrigt hade jag bra flöde. Nu ska detta utredas vidare och en specialist på kärl ska titta på resultatet tillsammans med “mina” läkare. 

Imorgon ska man spruta in en isotop i blodet för att se hur njurarna mår. Därefter så ska man göra bentäthetsmätning. På torsdag är det cellgifter igen. 

Personligen längtar jag till mitt träningspass ikväll. Ben och rygg står på schemat. Positivt var att jag vägde 85 kg idag och poxade 97% sittande. Klockan 20:00 är det Lotta på Lisseberg. Jag har stämt telefonträff med Emma så att vi kan skratta tillsammans. Det är inte direkt vårt favorit program, men man tar vad man har.😂😂😂

Trevlig måndag! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s